Sådan tjener du penge på podcast

Det har aldrig været mere populært at podcaste. Stadig flere lytter til podcasts mens de kører til og fra arbejde, ordner praktiske ting i hjemmet eller når de lægger hovedet på puden, for at falde i søvn om aftenen.

Måske har du selv en podcast, eller overvejer at starte en og er nysgerrig på, hvordan du kan tjene penge på din podcast.
Der er flere måder du kan tjene penge på din podcast, og i denne artikel vil jeg gennemgå nogle af de mest almindelige metoder.

Tjen penge på podcast.

Sponsoreret indhold

En måde at tjene penge på din podcast er ved at lave sponsoreret indhold. Det betyder, at du modtager betaling af en virksomhed for til gengæld at tale om deres produkt eller service i din podcast.

Det er en god måde at tjene penge, hvis du har et stort publikum og en dedikeret følgerskare. Hvor mange penge du helt præcist kan tjene, kommer an på din podcasts popularitet og den aftale du er i stand til at forhandle dig frem til, med den pågældende virksomhed.

Det kan måske virke lidt kunstigt pludselig at snakke om specifikke produkter i din podcast, men det behøver det ikke at være. Opsøg virksomheder du har en passion for og hvis produkter du allerede benytter. På den måde behøver du ikke sælge ud af dig selv og kan stå inde for det indhold du reklamerer for.

Donationer

En anden mulighed for at tjene penge på din podcast er ved at modtage donationer fra dine lyttere. Det kan du gøre på flere forskellige måder. En måde at modtage donationer på, er via den danske donationstjeneste 10er.

10er fungerer på den måde, at lytterne kan bidrage med et fast valgfrit beløb, for hver ny podcast episode du udgiver. Det kunne eksempelvis være 10 kroner. Det er gratis at tilmelde sin podcast men du betaler en procentdel af de donationer du modtager igennem 10er.

Du kan også modtage engangsdonationer fra dine lyttere via eksempelvis MobilePay. Vær opmærksom på, at du muligvis skal indhente tilladelse fra Indsamlingsnævnet og opfylde visse betingelser overfor din bank, før din podcast lovligt kan begynde at modtage donationer.

Betalingsmur

En anden måde at tjene penge på din podcast er ved at udgive eksklusivt på en lukket podcast platform, som eksempelvis Podimo. Podimo fungere på den måde, at du får et lille beløb pr. afspillet podcast episode, hvis du udgiver eksklusivt på deres platform.

Der er dog tale om et meget lille beløb og derfor kræver det en hel del afspilninger, før det giver nogen egentlig indtjening. Du skal samtidig være opmærksom på, at det kan være svært at få din podcast til at vokse bag en betalingsmur.

Medlemskab

Et andet alternativ er at tilbyde dine lyttere et ekslusivt medlemskab af din podcast. Du kan f.eks. lave en premium-sektion af din podcast, hvor dine mest engagerede lyttere kan få adgang til eksklusive episoder eller andre fordele mod et månedligt beløb.

Det kan være en god måde at tjene penge på, hvis du har et stærkt fællesskab omkring din podcast og dine lyttere er villige til at betale for eksklusivt indhold.

Merchandise

Der er også penge at tjene ved at sælge merchandise i forbindelse med din podcast. Det kan være kopper, plakater, t-shirts og så videre.

Det kan være en god måde, at få de lyttere der ellers ikke er villige til at donere til podcasten, til alligevel at bidrage med noget. Der er en stor psykologisk forskel i at smide penge ud i den “blå luft”, til at modtage et fysisk produkt.

Andre metoder

Der er naturligvis flere måder at tjene penge på podcasts, end dem jeg allerede har beskrevet i artiklen. Eksempelvis via affiliate links, som tilhører kategorien sponsoreret indhold.

Hvis du kender til en metode jeg ikke har med i artiklen, eller har andre bemærkninger, så tøv ikke med at dele det i en kommentar, i bunden af dette blogindlæg.

<a href="https://www.joshualindemann.com/joshua-lindemann/">Joshua Lindemann</a>

Joshua Lindemann

Lyddesigner & komponist

Joshua er uddannet lyddesigner og har bl.a. arbejdet for Egmont og Tiny Film. Han har en stor kærlighed til podcastmediet, elektronisk musik og lydudstyr.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *